Behandeling

Er is momenteel geen remedie voor ADOA. Aangezien de ziekte de oogzenuw aantast, zullen visuele hulpmiddelen zoals een bril of contactlenzen niet helpen de zichtbeschadiging te verbeteren. Oogonderzoeken, zoals de meting van gezichtsscherpte, kleurenzicht en gezichtsveld zijn op regelmatige basis nodig. Dit om inzicht te krijgen in het verloop van de ziekte. Hulpmiddelen bij slechtziendheid bij personen met een ernstig verminderde gezichtsscherpte kunnen nuttig zijn. Neem hiervoor contact op met Visio: www.visio.org

Omdat ADOA helaas nog nauwelijks is onderzocht, bestaat de kern van onze missie uit het werven van fondsen om onderzoek naar ADOA te ondersteunen. Zodat ADOA pati├źnten op een dag behandeling en genezing kunnen ervaren.

Gentherapie
Het onderzoek naar ADOA is nog niet begonnen vanwege een gebrek aan beschikbare financiering. We willen ons verbinden met de onderzoekers die de meest progressieve onderzoeken naar ADOA hebben gedaan en hen helpen hun werk voort te zetten om een therapie en genezing te vinden. Momenteel is stamcelonderzoek een van de vakgebieden van ADOA.