Na 2.5 jaar was het eindelijk weer zo ver: een echte lotgenotenbijeenkomst. Deze keer werd de bijeenkomst volledig gefinancierd door het Oogfonds. Net zoals de vorige keer vond deze plaats in het centraal gelegen Utrecht en kwamen meer dan 30 lotgenoten en naasten vanuit het hele land. We mochten gebruik maken van een mooie en grote zaal van het restaurant Kartoffel, ook verzorgden zij de drankjes. Zeker een locatie om weer een keer een bijeenkomst te houden.

We begonnen de dag met koffie en thee en zoals we gewend zijn, vergaten we al bijna de tijd om te beginnen, want iedereen raakte meteen met elkaar aan de praat. Er waren veel bekenden, maar ook veel nieuwe lotgenoten.

Nadat iedereen van drinken was voorzien, begonnen we de dag met een kort voorstel rondje van het bestuur. Het ochtendgedeelte bestond uit uitleg over de stichting en hoe ver we zijn met onze vier doelen: geld inzamelen, bekendheid creëren, contact met artsen en onderzoekers en het lotgenotencontact. Daarna konden de lotgenoten vragen stellen.

Ook hierbij vergaten we de tijd haast alweer, omdat er zoveel interactie was met de groep. Dus zonder dat we het doorhadden stond de lunch van Broodje Ben alweer klaar en was het tijd voor een pauze.

Onder het genot van een drankje bestond het middaggedeelte uit het delen van ervaringen. Hierbij werden de groepjes opgedeeld o.a. een groep gericht op mensen met ADOA-plus, een groep jongeren, een groep partners van mensen met ADOA en ouders van kinderen met ADOA. Op deze manier bleven de gesprekken ook relevant voor elkaar. Als handvat waren er enveloppen met daarin stellingen en vragen voor als het gesprek wat stroef zou verlopen, maar de meeste groepjes bleken deze niet eens nodig te hebben.

De dag vloog voorbij en nadien werden we overspoeld met complimenten. Wat ons betreft was het een geweldige dag en we kijken alweer uit naar de volgende bijeenkomst!