Bent u ook zo vermoeid?

Onderzoek E-nergEYEze: “Vermoeidheid verminderen bij volwassenen met een visuele beperking”

Bij meer dan de helft van de volwassenen met een visuele beperking is sprake van ernstige vermoeidheid. Deze vermoeidheid kan een negatieve invloed op het dagelijks leven hebben. Amsterdam UMC, locatie VUmc heeft een E-health training (E-nergEYEze) ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij ernstige vermoeidheid.

De training wordt via het internet aangeboden onder begeleiding van een maatschappelijk werker en computertrainer. E-nergEYEze kunt u thuis volgen via de computer, tablet of telefoon op zelf ingeplande momenten. De training bestaat uit een introductie en 8 modules over verschillende thema’s, waarmee u 1 a 2 uur in de week aan de slag gaat. De inhoud bestaat uit informatie en oefeningen, die in tekst zijn beschreven én middels een audioknop zijn te beluisteren. Het lijkt tegenstrijdig om een training aan te bieden die inspannend kan zijn voor mensen met een visuele beperking, maar onderzoek toont aan dat actief bezig zijn met persoonlijke doelen vermoeidheid juist kan verminderen.

Bent u vermoeid en is uw visus 50% of lager óf is uw centrale gezichtsveld 45 graden of minder? Dan kunt u meedoen aan dit onderzoek. Bij interesse kunt u een email sturen naar Manon Veldman via m.veldman@amsterdamumc.nl
U ontvangt dan een informatiebrief met meer uitleg over het onderzoek. Dit kan digitaal of via de post. Aanmelden kan vrijblijvend via het aanmeldformulier bij de informatiebrief, waarna de onderzoeker telefonisch contact met u opneemt voor vragen en uitleg.

Meer informatie over de onderzoeken die bij Low Vision Research in Amsterdam worden gedaan vindt u op de website.