Onze lieve ambassadeur, Nina Warink, heeft een documentaire gemaakt over het leven met ADOA. Aanstaande woensdag 28 september gaat de documentaire ‘Wazig – Leven met ADOA’ in première in het Ketelhuis in Amsterdam.

Voor Nina was het maken van deze documentaire een nodig en persoonlijk proces. In de documentaire laat ze zien hoe ADOA een rol speelt in haar familie en specifiek bij haar vader.

“ADOA speelt in mijn familie een heel grote rol. ADOA is een zeldzame en daardoor vrij onbekende aandoening. De afkorting ADOA staat voor Autosomale Dominante Opticusatrofie en deze aandoening laat de vezels van de oogzenuw krimpen, waardoor het gezichtsvermogen gestaag achteruit gaat. Ongeveer 1 op de 30.000 mensen heeft ADOA. Mijn vader, twee ooms, neefje en nichtje hebben het en ik kan je vertellen dat dat best heel heftig is. In de documentaire praat ik hierover met familieleden en ga ik langs bij mensen die ook met deze aandoening moeten leven. “ 

Volgens Nina is het moeilijkste en meest frustrerende dat er geen medicijn tegen ADOA is en het daardoor uitzichtloos is. In de documentaire gaat ze daarom ook in gesprek met artsen en Stichting Bartiméus voor uitleg over de aandoening en het onzekere toekomstperspectief. 

De documentaire is bedoeld om meer bewustzijn en bekendheid te creëren en tevens geld op te halen voor onderzoek voor ADOA. Alle inkomsten van de film gaan naar de Cure ADOA Foundation.

De documentaire ‘Wazig – Leven met ADOA’ is vanaf de première te bekijken op het YouTube kanaal van Nina.

Doneer hier en zamel samen met Nina geld in!