Schenken met belastingvoordeel

Wist u dat u belastingvoordeel krijgt als u uw gift, klein of groot, voor 5 jaar vastlegt? Er is namelijk een verschil tussen gewone giften en periodieke giften. Een periodieke gift legt u vast met een schenkingsovereenkomst. Zo draagt u structureel bij aan onderzoeken naar ADOA. Bij een gewone gift ontvangt u van de belastingdienst een gedeelte van de gift terug.

U mag uw periodieke schenking jaarlijks 100% als aftrekpost opvoeren, zonder aftrekbeperkingen. Bovendien betaalt de fiscus aan uw gift mee; afhankelijk van uw inkomen kan dit voordeel oplopen tot wel 52%. Stichting Cure ADOA Foundation is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) vrijgesteld van schenkingsbelasting en ontvangt het volledige bruto bedrag. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Voorwaarde van een periodieke schenking is dat u minimaal 5 jaar ongeveer hetzelfde bedrag schenkt. Kijk op www.schenkservice.nl voor een indicatie over wat periodiek schenken u kan opleveren. Onze stichting is hier niet aangesloten maar dit is een handige calculator.

U kunt dit ook eenvoudig zelf regelen met dit formulier op de website van de Belastingdienst. Hulp nodig? We helpen u graag. U kunt altijd contact opnemen met ons via info@adoa.eu. Meer informatie vindt u ook op www.belastingdienst.nl. Uw eigen accountant kan u ook adviseren over wat een periodieke schenking voor uw specifieke situatie betekent.

Inschrijven