Na 4 jaar, sinds het ontstaan van de stichting, was het dan zo ver: De eerste ADOA-plus dag. Deze bijeenkomst werd volledig gefinancierd door de instellingssubsidie die we ontvangen hebben. Deze bijeenkomst vond plaats in Hotel van der Valk Breukelen. Dit was goed te bereiken middels het OV.

Er kwamen 8 lotgenoten en naasten vanuit het hele land. We mochten gebruik maken van een mooie vergaderzaal, microfoon, flap-over, notitieblokken en pennen. Ook konden we onbeperkt koffie, thee en lekkers pakken en hadden we in de hal een lunch. We willen via deze weg Hotel van der Valk Breukelen nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid. In de toekomst zullen wij hier vaker bijeenkomsten organiseren.

We begonnen de dag met koffie en thee en zoals we gewend zijn tijdens andere bijeenkomsten, vergaten we al bijna de tijd om te beginnen, want iedereen raakte meteen met elkaar aan de praat. Er waren een aantal bekenden, maar ook enkele nieuwe gezichten.

Nadat iedereen van drinken was voorzien, begonnen we de dag met een kort voorstel rondje. Het ochtendgedeelte bestond uit uitleg over ADOA PLUS door Cansu de Muijnck,  Bij deze willen we haar nogmaals hartelijk bedanken voor haar bijdrage aan deze ochtend! Daarna heeft Gabriëlle, secretaris van onze stichting, uitleg gegeven over de stichting en hoe ver we zijn met onze vier doelen: Geld inzamelen, bekendheid creëren, contact met artsen en onderzoekers en het lotgenotencontact. Na afloop konden de lotgenoten vragen stellen.

Tijdens de lunch hebben we elkaar wat nader leren kennen. Het middaggedeelte bestond uit het delen van ervaringen. Dit hebben we in kleine groepjes gedaan. Elk groepje kreeg een aantal vragen voor als men even niet meer wist waar je het over kon hebben. Eigenlijk was dit niet eens nodig, omdat het erg gemoedelijk liep en gesprekken al snel vertrouwd aanvoelden.

De dag vloog voorbij. Wat ons betreft was het een geweldige dag en we kijken alweer uit naar de volgende bijeenkomst!

Enkele complimenten van aanwezige lotgenoten:

  • De dag was prettig, informatief en toegankelijk
  • Dit was een erg bijzondere dag: Zo fijn om ADOA plussers bij elkaar te zien
  • Het was leuk om mensen te ontmoeten die hetzelfde ervaren.
  • Het voelde erg vertrouwd, alsof we familie zijn. 
  • Het was fijn dat de microfoon steeds doorgegeven werd, zo kon iedereen het goed verstaan.